DJ Philly-M

Basic Information

NAME : Paco Martina

GENRE: House, Latin house, Progressive house, Tech house, Dance.

BIOGRAPHY:

Vader en moeder Robbin en Ina Martina brachten kleine Paco Felipe Martina de wereld in op 3 november 1991. Hij was de eerste van de drie zoons en Ina wist meteen dat Paco een muziek kindje was. “Vanaf zijn nulde jaar danste en zong hij al mee met de radio.”

Op zijn 16de jaar leerde hij Dj Q, resident dj op Wet and Wild beach club Curacao, kennen. Dj Q merkte meteen wat voor talent Paco had en nam hem onder z’n hoede in de house wereld.

Binnen een jaar stond Paco (Philly M) op verschillende grote evenementen en draaide in de populairste clubs van Curacao. Hij kon niet onder zijn eigen naam draaien omdat die al bezet was door een van zijn dj vrienden.

De artiesten naam Philly M komt voort uit zijn officiële tweede en achternaam. Philly staat voor Felipe en de M de eerste letter van zijn achternaam Martina.

Hij was wekelijks te bekennen bij de bekende uitgaansgelegenheden zoals Mambo Beach, Tutu tango, Bermuda en natuurlijk Wet and Wild.

Boom entertainment Curacao had Philly M ook als vaste DJ voor de grote evenmenten die georganiseerd werden door hen. En Su’legria boekte hem als big local talent op hun grote house evenement.

Inmiddels 20 jaar jong studerend in Nederland aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht heeft hij na die drie jaar een behoorlijk CV opgebouwd.

Deze jonge Dj talent heeft de eer gehad om te draaien met verschillende bekende dj’s, maar dat is uiteraard ook dankzij zijn vaardigheden achter de draaitafels.

Sunnery James en Ryan Marciano, Shermanology, Gregor Salto, Hardwell, Sidney Samson, Franky Rizardo, Skitzofrenix, Jaz von D, Mitch crown, Quintino zijn een aantal van deze beroemde wereld dj’s waarvoor Philly de voorprogramma’s verzorgde.

Eind 2011 kwam zijn eerste nummer uit; ‘Kontentu’ een mooie house track met Caribische en Latijnse invloeden. Kontentu staat voor blijdschap en is het gevoel dat Philly krijgt bij dit nummertje.

Philly M staat het liefst nooit stil en werkt graag samen met getalenteerde artiesten. Hij is nu bezig met een samenwerking met de band Kuenta i Tambu geleid door Roël Calister. Ook heeft hij een samenwerking met de grote Curaçaose zang talent Levi Silvanie. Twee erkende en zeer professionele artiesten.

Naast het draaien organiseert hij ook Amnesia Beach Festival op Curacao. Dit doet hij in samenwerking met Walid Samander. De eerste Beach festival was georganiseerd in 2011. Je zou zeggen wat doet hij niet in deze muziek wereld?

 

“Just be yourself, work hard and never take time for granted, then you will achieve everything that you set out to achieve.” Philly M

 

Love, Respect, Dance 


Higher VS Watch The Sunrise

http://api.soundcloud.com/tracks/34061049

Albin Myers VS Shermanology – Hey You Jump ! (MIQSTAR & Francklin Mckoy .Feat. Philly M )

http://api.soundcloud.com/tracks/34060619

 

Kontentu